15 aprila

Ah komu mar saj je brezplačno…

Novice

0  comments

Kolikokrat ste slišali za besedo brezplačno? Vedno nastane občutek nelagodja, kajti vsakič ste lahko presenečeni nad kvaliteto storitve ali izdelka. Hote ali nehote velikokrat sprejmete, ker je zastonj in se zadovoljite z oceno- dovolj dobro.

Organizacije, ki nudijo dobrodelne ali javne storitve nimajo težav z integriteto ali zaupanjem. Od njih se pričakuje, da so storitve brezplačne. Kaj pa podjetja ali posamezniki, ki delujete na trgu? Velikokrat se zgodi, da ste podjetniki izgubili kompas. V poplavi marketinških oglasov iščete izvirne pristope, da prodate svoje izdelke. Poigravanje s številkami je vsakdanja rutina.

Odločite se ali bolje rečeno sprejmete kompromis, da bo nek izdelek brezplačen, ker ga imate preveč na zalogi. Mogoče nimate skladišča, rok trajanja kmalu preteče,…

V obdobju, ko ponudba presega povpraševanje iščete načine kako prodati vaše izdelke ali storitve na inovativne načine. Ko vam res ne gre, vključite v prodajno strategijo še besedo brezplačno. V obdobju, ko je povpraševanje večje kot je ponudba, popolnoma opustite brezplačne storitve. Zakaj pa bi zastonj ponujali vaše delo? Saj niste humanitarna ustanova….

Naj ne bo BREZPLAČNO izgovor, da delate nekomu uslugo. V večini primerov naredite uslugo sami sebi, ker se rešite navlake. Na takšen način lahko izgubite zaupanje do vaših strank, ker ponujate nekvalitetne izdelke ali storitve. Vaš ugled  in zaupanje postane vprašljiv.

V kolikor se odločite prodati izdelek ali storitev PRO BONO naj bo enako kvalitetna kot v primeru, da vam stranka plača in naj bo to konstanta v vašem poslovanju. Bolje, da se izogibate enkratnim priložnostim.

 

Preberite tudi

Je čas za zajtrk?

Je čas za zajtrk?

Le kdo vžiga to luč?

Le kdo vžiga to luč?

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Naroči se, na prejemanje novic