24 aprila

Ali mi pregorevamo ali telefon?

Novice

0  comments

Pred kratkim sem si zadala cilj, da postanemo bolj digitalni. Želim uvesti drugačen način komunikacije z našimi poslovnimi partnerji. Z drugimi besedami; raje kot, da nas kličete za malenkosti in ste vztrajni s klicanjem nam prosim pošljite e-mail! Smo odzivni.

Čas je v današnji družbi izredno pomemben. Ugotavljam, da v delovnem času preživimo veliko časa na telefonu. Merimo lahko v urah. Koliko so te ure na telefonu res produktivne? Čas, ki bi ga morali posvetiti delu namenjate klicem, ki so velikokrat brezpredmetni. Brez dvoma se zelo radi pogovarjate in vas pogovor nasmeje in razveseli, vendar čas teče. Delo čaka….

Imate priučen vzorec, ko kličete zdravnika. Ta se vam ne javi, vi pa ste vztrajni in kličete dokler se sestra ne oglasi. Kličete lahko 15 krat in to lahko traja 30 minut. Lahko kličete na FURS in se vam oglasi elektronska tajnica. Ste 15 v čakalni vrsti.  Kličete na Center za socialni delo in zgodba se ponovi.

A ste res del moderne družbe? Tako nestrpni, neučakani, da želite informacijo takoj! Nemudoma. Večina časa ste v  konstantnem pogonu, da takoj nekaj rešite na čim lažji način. Še naj raje pa prevalite delo na nekoga drugega ali pa ga zmotite pri delu kadarkoli vam paše. Velikokrat brezobzirno.

Sprašujem se, če bo res konec sveta, v kolikor se oseba, ki jo kličete ne javi takoj na telefon? A je vaš problem res tako nujen, da ne more počakati? Prosim razmislite in preizkusite tudi sami spremeniti vaš način poslovanja ali organiziranja dela. Nekatera podjetja uvajajo 3 ure brez telefona. Vsi potrebujemo bolj umirjen način delovanja. Zdravje je na prvem mestu.

 

Preberite tudi

Je čas za zajtrk?

Je čas za zajtrk?

Le kdo vžiga to luč?

Le kdo vžiga to luč?

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Naroči se, na prejemanje novic