10 septembra

Cenovni razponi ali vrednost menjave.

Novice

0  comments

Pred cca 5000 leti p.n.š. smo ljudje začeli uporabljati blagovno menjavo. Če smo želeli nekaj zamenjati smo morali poznati vrednost izdelkov. Iz istega razloga je veljalo zlato za eno izmed najbolj dragocenih menjalnih sredstev, ker je ohranjalo in ohranja vrednost.

V današnjih časih ga je nadomestil papirnati denar. Čeprav je izdelava enega bankovca merjena v centih je vrednost, ki jo predstavlja za uporabnika pomembna in zaradi tega mu prepisujemo večjo vrednost kot jo ima.

Z leti, ki so pred nami bomo zelo verjeto začeli uporabljati kripto valute kot plačilno sredstvo, potrebno je sicer še nekaj časa, vendar posledično bomo vrednotili storitve ali izdelke na drugačne načine.

Pri vsem zgoraj napisanem uporabljam besedo VREDNOST. Podjetniki, če želimo nekaj prodati moramo najprej določiti vrednost našega produkta ali storitve. Sestavljanje ponudb za potencialne stranke je eno izmed najbolj zahtevnih opravil in lahko nam vzame veliko časa. Najbolj pomembno pri vrednotenju pa je, da ugotovimo kako naše stranke vrednotijo naše delo in smo zmagali.

Preberite tudi

Je čas za zajtrk?

Je čas za zajtrk?

Le kdo vžiga to luč?

Le kdo vžiga to luč?

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Naroči se, na prejemanje novic