18 oktobra

Davek na dodano vrednost

Novice

0  comments

Že beseda dodana vrednost vam dovolj pove. Predlagatelji so zelo dobro razmislili o poimenovanju ali imenovanju tega zakona. Zakon je  zelo pomemben za državo zato ga posamično obravnavajo in ne v skupini preostalih prometnih davkov. V Sloveniji ga podjetja FURSu nakažemo cca 108 mio vsak mesec.  Apetiti so po več!

Skratka dodana vrednost je tista in o kateri lahko razmišljate. Predlagatelji zakona so posplošili in dejali, da vsi ustvarjamo dodano vrednost za državo in iz tega razloga so vsi izdelki in storitve obdavčene. Sicer obstaja nekaj oprostitev, vendar jih je izredno malo.

Vrednost se ustvarja, če kupci kupijo vaše izdelke ali storitve in takrat nastane obdavčitev z DDV- jem. Da kupci kupijo vaš produkt in kaj vse morate narediti, da prodaja steče sta za podjetnike bistvena.

Mislim, da je tu srš problema, ker so marže nizke kot posledica nizke dodane vrednosti in posledično mesečno plačevanje DDV- ja postane veliko finančno breme.  Rešitev za podjetja je samo možna z večjo dodano vrednostjo ali pa z nižjo stopnjo DDV- ja. Sorazmerje napram plačilu davka bi se zmanjšalo in več bi vam ostalo likvidnostnih sredstev.

 

 

Preberite tudi

Je čas za zajtrk?

Je čas za zajtrk?

Le kdo vžiga to luč?

Le kdo vžiga to luč?

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Naroči se, na prejemanje novic