26 marca

Elektronsko vročanje prek portala eDavki

Novice

0  comments

V Sloveniji FURS vsem poslovnim subjektom elektronsko vroča dokumente (odločbe o odmeri davka, pozive k predložitvi obračuna, opomine pred davčno izvršbo, sklepe o davčni izvršbi ipd.) prek portala eDavki. Pri analizi vročenih dokumentov so ugotovili, da še vedno veliko število dokumentov ni bilo vročenih, čeprav imajo pooblaščenca za delo z obrazci na eDavkih.

Kljub neaktivnosti poslovnega subjekta vročitev dokumenta velja za opravljeno z dnem poteka 15 dnevnega roka, ki teče od prejema obvestila o odloženem dokumentu na portal eDavki (fikcija vročitve).📯

Moje izkušnje so sledeče. Veliko zavezancev pričakuje poštarja pred vrati z modrimi kuvertami. Ko jih je veliko ali preveč, se zgodi, da jih zavezanci tudi vržejo v koš za smeti. To je najbolj nespametno. Sedaj teh kuvert ni več in posledično tudi problemov vsaj navidezno ni več. Kopičijo se na eDavkih.

Zamudi se vse pritožbene roke…. Obresti, kazni, globe,… Verjemite mi, da v 2 letih lahko nastane precejšnji izziv! Situacijo poskušamo rešit kot se le da.
Polagam na srce, prevzemajte pošto, saj njena vsebina ne bo izginila, če je ne prevzamete – vse ostane evidentirano na FURSU.

Preberite tudi

Je čas za zajtrk?

Je čas za zajtrk?

Le kdo vžiga to luč?

Le kdo vžiga to luč?

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Naroči se, na prejemanje novic