18 junija

En korak pred nami…

Novice

0  comments

Omotičnost nastane zaradi različnih vplivov ali dejavnikov, ki vplivajo na naše delovanje. Še posebej omotični smo takrat, ko plačujemo obveznosti  do države. V povprečju cca 50%  od prihodkov plačujemo vsa podjetja v državne fonde.

Ne smemo spregledati dejstva, da tudi delavci v javni upravi plačujejo davke. Vendar plačujejo davke od že nam pobranih davkov!

V prejšnjem in prvi tretini letošnjega leta je država zaradi epidemije zaprla vrata določenim dejavnostim. Zvrstili so se razni PKP-ji, ki jih še danes popravljajo za nazaj kar posledično pomeni, da bi bilo bistveno bolje, če bi vsi podjetnik sklenili z državo kreditne pogodbe in jih po določenem obdobju vrnili.

Vendar ne!

Potrebno je imeti vse podjetnike za norce, ki tekajo ko kura brez glave in z določenimi pretvezami v povezavi s prejetimi pomočmi nas izigrajo na ta način, da vlečejo poteze za 10 korakov naprej. Ne morem mimo tega, da se danes nekateri podjetniki počutijo ogorčene vendar ne zaradi vračanja denarja temveč zaradi načina obravnave. Plačujemo največ davka in imajo nas za drugorazredne državljane.

Razumem, da je država želela ohranjati socialno varnost na ta način, da so bile množične prijave delavcev na čakanju na delo, kajti drugače bi vsi dobili odpovedi, vendar na račun tega je nastala škoda, ki jo morajo plačati podjetniki danes.

Si kdo upa zahtevati odškodnino od države zaradi hudodelstva storjenega napram podjetnikom?

Verjetno je kriva računovodkinja, ker se je prejšnje leto zgarala pod ceno, zato da lahko danes nekateri vračajo pomoči.

 

 

Preberite tudi

Je čas za zajtrk?

Je čas za zajtrk?

Le kdo vžiga to luč?

Le kdo vžiga to luč?

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Naroči se, na prejemanje novic