5 aprila

Hitro govorjenje z mačko v žaklju

Novice

0  comments

To je zelo stara prodajna strategija. Za lažjo predstavo si lahko zamislimo branjevke na večji tržnici, ki prodajajo enake produkte. Njihovo izhodišče je hitro in glasno govorjenje.

Podjetja plačujejo reklamne oglase in govorjenje v njih je tudi v večini primerov zelo hitro in glasno.  Osnova za plačilo reklamnega oglasa je merjena v sekundah posledično pomeni, da so bistvene ponovitve. Poslušalci slišimo v večini primerov samo eno besedo ali dve. Enako tehniko uporabljajo politiki z imenom in priimkom.

V dokumentarnih oddajah je bistveno počasno govorjenje in enake besede se večkrat ponovijo z razlogom, da si gledalci zapomnijo ali naučijo nekaj novega. V osnovi ni veliko besed in ne ponavlja se vsak dan.

Vprašanje:” Komu zaupati in verjeti- medijem, stroki, politikom, ko nam govorijo o virusu Covid-19?”

Resnica je, da ne zaupamo ne enim ne drugim!

Beseda Covid-19 je bila v preteklem letu prevečkrat medijsko izrabljena, da bi nam danes kaj pomenila. Znanost in stroka prejmejo nezadostno oceno pri razumevanju trenutnega časa in pomena vpliva medijev na ljudi. Virus je popolnoma razvrednoten in trditve stroke žal niso daleč od virusa.

Kaj je potrebno spremeniti, da ne kupujemo mačko v žaklju?

 

 

 

Preberite tudi

Je čas za zajtrk?

Je čas za zajtrk?

Le kdo vžiga to luč?

Le kdo vžiga to luč?

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Naroči se, na prejemanje novic