18 septembra

Imate idejo? Ali lahko naredite iz tega posel?

Novice

0  comments

Najtežji korak je pisanje poslovnega načrta. Za veliko ljudi je pisanje le tega zelo zahtevno. Finančni del pa je skoraj nemogoče rešiti v kolikor nimate ekonomske izobrazbe.  Ocenjujem, da na samem začetku podjetniške poti poslovnega načrta ne potrebujete!

Se pravi, za koga že delamo poslovne načrte?

V večini ga potrebujete po 2 letih poslovanja, ko zaprosite za posojilo. Pri izdelavi le tega pa je značilno, da se vedno upošteva rast vsaj 10% na leto. Vendar to ni realno. Nisem še videla poslovnega načrta, ki bi predvideval padec, kar pomeni da je vse optimistično narejeno. Sprašujem se kaj ocenjujejo odločevalci pri odločanju o uspehu posla. Predvidevanje realnosti je vsekakor v domeni domišljije, ki jo vsak na različen način premore in v večini je izkrivljena.

Resnica je, da v samem začetku ne potrebujete poslovnih načrtov. Potrebujete PRODAJO! Vaš celoten posel se vrti samo okrog tega. V kolikor lahko prodate izdelek vašim znancem, prijateljem od vaših znancev in postopoma širite vašo mrežo ste na dobri poti do poslovnega uspeha.

Le na tak način je začetek optimalen.

Preberite tudi

Je čas za zajtrk?

Je čas za zajtrk?

Le kdo vžiga to luč?

Le kdo vžiga to luč?

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Naroči se, na prejemanje novic