1 marca

Je odprto, ni odprto. Kaj sledi?

Novice

0  comments

Znameniti rek po 2. svetovni vojni, ki ga vsi poznamo od naših non in nonotov je v smislu: ” Preživeli smo vojno in sedaj moramo še svobodo!”

Nekateri podjetniki se počutijo ravno tako. Enkrat bo konec epidemije in potrebno bo veliko truda in časa, da bomo ponovno vzpostavili nakupovalno kulturo. Da se ciklus obrne bo potrebno nekaj let in veliko podjetij bo v tem času ugasnilo. Pritisk bank bo v naslednjih mesecih za veliko podjetij rušilen.

Kot pri vsaki krizi bo enako v tem obdobju. Najslabše jo bodo odnesli tisti podjetniki, ki so imeli presežen del posojil v bilancah. Pri investiranju vedno priporočam 100 % pokritost na aktivi bilance. Z drugimi besedami, če si izposodite 10.000,00 Eur posojila potrebujete osnovna sredstva, denar na banki in zaloge vsaj v isti višini tako, da lahko kadarkoli prodate in s tem poplačate finančno posojilo.

Zadnja kriza ni bila tako daleč nazaj, da si je ne bi zapomnili in nekaterim podjetjem se ni izšlo najbolje. Po drugi strani so nastala nova podjetja z drugo novejšo perspektivo.

In sveta ni konec še vedno se vrtimo okrog sonca.

 

Preberite tudi

Je čas za zajtrk?

Je čas za zajtrk?

Le kdo vžiga to luč?

Le kdo vžiga to luč?

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Naroči se, na prejemanje novic