10 avgusta

Kaj deluje in kaj ne deluje….

Novice

0  comments

Z leti opazujem različne vzorce, prijeme, odločitve, ki jih podjetniki sprejemajo pri vodenju posla. Med ključnimi so različna vlaganja v investicije. Ugotavljam, da so izredno redki podjetniki, ki lahko postavljajo mejo oz. ne mešajo osebnih financ s poslovnimi. Mogoče izpostavim kreditiranje in pri tem velja, da so določeni podjetniki absolutno za drugi proti. Resnica ali izhodišče je vedno nekje v mes.

Večje kot je podjetje večja je potreba po obratnih sredstvih, katere včasih ni mogoče zagotavljati na določen dan in iz tega razloga je smiselno uporabljati revolving s katerim si kratkoročno izposodimo sredstva. Pri planiranju budžeta predstavlja strošek plač  cca 60% mesečnega odliva sredstev.

Kdaj tone naša barka?

Ko smo prezadolženi to je vsem jasno. Vendar določeni se sprašujejo kako je možno, da so do tu sploh prišli…. V večini primerov zaradi investicij ali več letnih programov kreditiranja.

Še posebej v zadnjem času je ponudba posojil v razcvetu ali bodo tudi finance podjetja  v razcvetu čez celotno obdobje financiranja. Iskanje optimističnih napovedi škodi celotnemu podjetju in razvoju podjetja, ki je z prekomernim financiranjem omejeno zaradi upada vloženih sredstev v razvoj ali boljši servis strankam razen v primeru, če imate druge vire financiranja na razpolago.

Preberite tudi

Je čas za zajtrk?

Je čas za zajtrk?

Le kdo vžiga to luč?

Le kdo vžiga to luč?

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Naroči se, na prejemanje novic