12 aprila

Vitamin C rešuje težave….

Novice

0  comments

Pri vsakem projektu, je potrebno situacijo pogledati iz več zornih kotov. Možnosti imamo kar nekaj na razpolago. Mikro podjetja bodo lahko prejela le drobtinice iz novega zakona. Kar pomeni, da bodo sama po svojih zmožnostih reševala likvidnost.

Kaj je potrebno najprej ugotoviti:

1. Ali podjetje  dela, ustvarja promet (nekatera podjetja delajo celo boljše!) in delavci so v rednem delovnem razmerju, če je možnost lahko delajo od doma. Ugodnosti, ki jih lahko podjetja koristijo sta KRIZNI DODATEK in oprostitev prispevkov PIZ.

2. Ali bo podjetje v roku 1-2 mesecev postalo nelikvidno in sledi  naslednje; čakanje na delo od doma ali odpoved iz poslovnih razlogov.  Ali lahko podjetje prejme likvidnostni kredit (osnova BS in IPI -leta 2019)? Kakor koli obrnete kredit bo potreben za premostitev likvidnostnih težav.

3. Podjetje ne ustvarja prometa in mu sledi stečaj ali likvidacija, v kolikor imate zaposlene delavce jim uredite odpovedi iz poslovnih razlogov čim prej.

Posledice koronavirusa bomo čutili še nekaj časa. Dobro premislite v kateri situaciji od zgoraj naštetih ste se znašli 1, 2 ali 3 in ukrepajte skladno s tem. Ne glede na zgoraj zapisano, smo si v podjetništvu z leti naredili debelo kožo in z malo pomoči Vitamina C  in dobre volje bo vse hitro minilo.

Prijeten sončen dan vam želim.

 

Preberite tudi

Je čas za zajtrk?

Je čas za zajtrk?

Le kdo vžiga to luč?

Le kdo vžiga to luč?

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Naroči se, na prejemanje novic