31 marca

KORONINO kreativno računovodstvo

Novice

0  comments

Pričakovali smo zakon, ki naj bi pomagal podjetništvu, da preživi in ohrani zaposlene v obdobju 3 mesecev. Celotna krizna situacija pa se bo raztegnila na 6 mesecev. Kdaj si bomo nalili čistega vina?

Velikokrat podjetnika zamika kreativno računovodstvo zaradi obupa, ker je preveč obveznosti do države. V teh časih pa,  je situacija popolnoma drugačna. Prihodkov ni. Vsak, ki ima poravnane obveznosti do države bo lahko prejel temeljni dohodek in plačilo prispevkov za socialno varnost. Vendar je veliko podjetnikov, ki so še pred krizo imeli težave in odprte obveznosti do države. Kaj to pomeni za njih?

Žal takim država ne gre nasproti. Vsem tem grozi stečaj.

Velika večina bo lahko iz obupa uveljavljala z Izjavo po 25. členu oprostitev plačila prispevkov in prejela temeljni dohodek. Preden to naredite ne spreglejte, da trenutno v zakonu piše, da morate vrniti vsa prejeta sredstva x 3!

In sedaj se začne matematika.

Koliko prihodkov sem imel v letu 2019 v obdobju 01.01.2019-30.06.2019?

Ali imam za 20% manj prihodkov v letu 2020?

Kaj lahko naredim?

 

Ali je res potrebno, da država podjetništvo obravnava na tak način? Vedno smo bili zadnji. Sedaj bomo potrebovali pomoč VSI in ne samo nekateri, kajti čisto vsi bomo imeli upad prometa. Iskreno upam, da bo zakon spremenjen in bo enak za vse.

 

Preberite tudi

Je čas za zajtrk?

Je čas za zajtrk?

Le kdo vžiga to luč?

Le kdo vžiga to luč?

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Naroči se, na prejemanje novic