20 decembra

Kratkoročno in dolgoročno igranje na aktivi

Novice

0  comments

Neto vrednost posameznika v RS ni zanemarljiva vendar še daleč nismo nad vrednostjo milijon evrov, ki bi jo po tihem vsi želeli. Drugod po svetu v nekaterih razvitih državah je neto vrednost milijon čez palec bistveno lažje dosegljiva zaradi večje kupne moči, večjega trga in vseh drugih dejavnikov, ki vplivajo na višjo neto vrednost premoženja…

Izračun neto vrednosti, je lahko zelo zahteven ali pa si ga poenostavimo z enostavnim razmišljanjem in sicer tako, da seštejemo realno trenutno vrednost vseh osnovnih sredstev, ki bi jih dosegla kupljena osnovna sredstva na trgu, če bi jih danes prodali ter minus vsa odprta posojila.  Seštevek je neto vrednost osebnega premoženja ali neto vrednost podjetja.

Skepticizem je vsekakor na mestu v kolikor posojila presegajo vrednost opredmetenih, neopredmetenih sredstev, zalog  katere lahko kot garancijo prodate, kajti pričakovanja in optimizem pri povečevanju prihodkov ne odtehta vrednosti, ki jo podjetje z leti ustvarja z vlaganjem na aktivi.

Za vse finančne operacije je ključen promet vendar žal v nekaterih primerih, ko podjetniki nimajo optimizma za naprej nam tudi prevrednotenja ne pomagajo veliko.

Preberite tudi

Je čas za zajtrk?

Je čas za zajtrk?

Le kdo vžiga to luč?

Le kdo vžiga to luč?

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Naroči se, na prejemanje novic