25 aprila

Sladki izgovori s kislim priokusom …..

Novice

0  comments

V trenutku, ko nam ne gre vse po načrtih, se želimo prepričati s stavkom: Vse eno sem boljši/a od …… (ime)!

V bistvu se  izgovor oziroma tolažba začne že zelo zgodaj v osnovni šoli. Svoj negativni uspeh želijo otroci na nek način posplošiti, da so vsi pisali slabe ocene in on je bil žal med njimi. Seveda se starši omehčajo in izgovori se nadaljujejo, zato ker jim to dovolijo. Starši si vedno želijo slišati dobre novice, pozitivno naravnane, ko postane nekaj neprijetnega se težko sočijo z realnostjo. Moj ubogi otrok…

Po končani šoli se vpišete na Zavod za zaposlovanje, in potrebno je nekaj časa, da si poiščete službo, pa si rečete: Vse eno sem boljši/a od…(ime)! Zredite se za kar nekaj kilogramov pa si rečete: Vse eno sem boljši/a od …. (ime)!  V podjetništvu lahko nekdo na isti način uporablja izgovor ali tolažbo, da mu ne gre tako dobro kot konkurenci.

Ne boste verjeli še naše babice in dedki uporabljajo izgovore. Vidno je, da odnosi v družini niso v redu, mogoče imajo vnuki težave, pa si govorijo: Če pogledaš našo ulico povsod je ”kažin” Pri nas je skoraj najboljše!

Ne prepustite se izgovorom ali tolažbi, da nekaj ne naredite. Po večini, je tolažba za nastalo situacijo in sprejetjem le te izgovor, da nekaj ne naredite. Vas demotivira, da spremenite nekaj, kar bi želeli da gre na boljše.

 

 

Preberite tudi

Je čas za zajtrk?

Je čas za zajtrk?

Le kdo vžiga to luč?

Le kdo vžiga to luč?

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Naroči se, na prejemanje novic