O avtorici bloga

 

Moje ime je Martina Tia. Sem podjetnica in računovodja. Rojena sem bila v Kopru, odraščala sem ne daleč od Kopra v brkinski vasi na Bač-u pri Materiji. Z družino smo živeli zelo preprosto življenje. Moje otroštvo je bilo zelo svobodno, narava, igrišče, vožnja s kolesom, kasneje s Tomosovim avtomatikom in igra z ovčarjem Terijem, hkrati sem bila včlanjena v gasilsko društvo Materija, katero je veliko prispevalo in še danes veliko prispeva k povezovanju mladine.

Mojega partnerja Davida sem spoznala pri 20 letih s katerim sem si ustvarila družino. Imava dva otroka sina Aljaža in hčerko Lano. Ko nam čas dopušča zelo rada potujeva z motorjem.

Po srednji poslovni šoli sem ob delu študij nadaljevala na Gea College CVŠ. Študentsko delo sem opravljala v različnih računovodskih servisih. Pri 28 letih leta 2011 sem z Davidom odprla podjetje Eurotida d.o.o. . Z našimi poslovnimi strankami imamo dolgoročne odnose. Nekateri so z nami od samega začetka.

Moja podjetniška pot se je takrat šele začela….

Okolje v katerem sem odraščala ni bilo podjetniško vendar bolj delavsko naravnano. V tem okolju sem zaznala kaj pomeni dobro opravljeno delo. V podjetništvu pa je poleg dobro opravljenega dela potrebno izdelek ali opravljeno storitev še prodati. Prvič sem se srečala s prodajo, ko sem kot otrok hodila k verouku in sem prodajala voščilnice za Božič, Veliko noč. Potrudila sem se, da sem prodala vse voščilnice še župnik je bil presenečen. Kasneje sem ugotovila, da je okolje v katerem sem odraščala vplivalo na moje odločitve, vendar s prebiranjem knjig in z povezovanjem ljudi v podjetništvu se  je moje okolje razširilo.

V določenih panogah je težko biti inovativen, vendar lahko vsak posameznik doprinese družbi en delček sebe. Osebna rast je zelo povezana z razvojem podjetja in z vizijo, ki jo podjetnik ima za svoje življenje in za podjetje. Šele z več letnimi izkušnjami, na področju računovodstva lahko pripomorem k boljšemu poslovanju podjetja. Ena izmed najbolj pomembnih veščin, ki jim dnevno posvečam veliko pozornosti so finance. Redno izobraževanje pa pripomore, da lahko sprejemam optimalne rešitve.

Verjamem v timsko delo, da vsak lahko doprinese en del sebe v podjetje. Le tako lahko izboljšujemo ali optimiziramo sistem, v katerem delamo.

Želim pomagati podjetnikom. S tem namenom sem se vpisala v evidenco mentorjev za podporo startup in scaleup podjetjem, ki so vključeni v programe subjektov inovativnega okolja.