7 oktobra

Računovodja reši vse!

Novice

0  comments

Stigma, ki jo poslušamo veliko let ali neznanje na področju upravljanja podjetja in poznavanjem vseh funkcij, katere so potrebne pri delovanju podjetja. Še posebno v mikro podjetjih zmečejo vse v en koš finančnike in računovodje. V večini Podjetniki niti ne vedo kaj je vloga finančnika v podjetju.  V spodnjem posnetku so opisane tri glavne funkcije, ki jih podjetje potrebuje, da bolje deluje.

Vsak Podjetnik ima različne spretnosti nekateri so boljši operativci- speljejo posel do konca, nekateri so boljši v prodaji, drugi v financah. Pri mikro podjetjih in samozaposlenih, je že v samem začetku jasno, da naredijo vse sami vključno z računovodstvom. Po določenem času pa si je potrebno naliti čistega vina in si priznati omejene sposobnosti.

Računovodja spada med operativo iz tega razloga vam ne more pomagati s strategijo, naložbenimi odločitvami, analizo poslovanja… Velikokrat prihaja, do nezadovoljstva, ker se od ene osebe pričakuje oboje. Ugotavljam, da tudi večji računovodski servisi nimajo finančnika. Zaposleni so knjigovodje in računovodje, davčniki.

 

Preberite tudi

Je čas za zajtrk?

Je čas za zajtrk?

Le kdo vžiga to luč?

Le kdo vžiga to luč?

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Naroči se, na prejemanje novic