1 novembra

Vzvod v obdobju nesigurnosti.

Novice

0  comments

Vpliv iz zahoda je kot morski val prinesel strategijo vzvoda kot naprednejši način, ki naj bi nas peljal do dosega ciljev ali do boljšega standarda. Že sedaj je vidno, da temu ni tako.

Vzvod je opazen v vsakdanjem življenju in v večini se velika večina ljudi ne obremenjuje s tem. Pomembno je, da so cene v živilskih trgovinah najnižje. V ozadju so reklame, ki vam ponujajo tri artikle za ceno enega in nehote se kot kupci ujamemo v past vzvoda. Kupiti smo prišli en artikel in domov jih nesemo tri.

Če želi podjetje ostati konkurenčno v svoji panogi je v določeni točki prisiljeno nižati cene, kar posledično pomeni, da potrebuje več likvidnostnih sredstev za financiranje obratnih sredstev(oglaševanje, dajatve državi, plače,…). V primeru, da je to večje podjetje ima riziko razporejen na več podjetij, ki opravljajo sorodne produkte in na takšen način lahko prenesejo nižanje cen v določenem obdobju. Mikro podjetja uporabljajo enako strategijo na drugačen način. Drugače je neuspeh neizbežen.

V osnovi je celoten sistem narejen na vzvod vključno z državnim aparatom. Prevelik porast uporabe vzvoda je ogrozil veliko delovnih mest in s tem odprl vrata nesigurnosti.

Znamo drugače?

Preberite tudi

Ma kje je to?

Ko ugotovimo, da nič ne pade iz nebes iščemo vizijo……

Smo še v istem team-u?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Naroči se, na prejemanje novic