26 februarja

V podjetništvu je želja po večjem, še večjem, do kraja zmožnosti in še čez usahnila.

Novice

0  comments

Vedno več bo mikro podjetij, ki bodo servisirali določene stranke po določeni ceni na določen način. Zgodba, ki jo nekdo kupi je pomembna in mikro podjetja imajo zaradi majhnosti odlično strateško pozicijo, da lahko hitro vpeljujejo spremembe.

V vseh poslovnih šolah se koncentrirajo na poslovanje in organizacijo večjih družb. Ta podjetja imajo že leta in leta utrjen sistem in procese dela. V želji po več in več preučevanje in pomoč v mikro sektorju podjetnikov ni zanimiva. Prve v tej verigi so banke, ki ne razumejo poslovanja.

Popolnoma nerazumljivo za odločevalce je, da podjetniki ne želijo zaposlovati ljudi, raje sodelujejo z drugimi podjetniki. Ne želijo ustvarjati več milijonskega prometa. Želijo imeti samo omejeno število kupcev in ohranjati želijo majhnost, ker jim več pomeni svoboda.

Za ustvarjanje podjetniškega okolja in prave miselnosti v tem okolju so potrebna leta. Tam kjer so priložnosti tam bodo ljudje slej, ko prej šli, ker druge izbire ne bodo imeli. Tisti, ki smo pa že več let v podjetništvu lahko pomagamo, da se ne spotaknejo v napakah, ki smo jih sami že naredili. V ta namen pišem blog.

 

 

Preberite tudi

Je čas za zajtrk?

Je čas za zajtrk?

Le kdo vžiga to luč?

Le kdo vžiga to luč?

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Naroči se, na prejemanje novic