17 avgusta

Vpliv inovacij

Novice

0  comments

Našo prihodnost krojijo inovacije tako, da vsi sprejmemo odločitev, da so inovacije del našega okolja katerega brezpogojno sprejemamo. V večini primerov je potrebno veliko let preden ljudje sprejmemo nov način ali nov produkt. Ljudje smo tisti, ki opazujemo in občutimo nepravilno delovanje predmetov, sistemov,… in v nas je, da nekaj naredimo v dobrobit vseh nas.

Matt Ridley trdi v svoji knjigi, da so inovacije fenomen, ki temelji na kolektivnem sodelovanju in pogosteje vključuje številne poskuse in napake, kot pa osamljenega genija, ki sam vse naredi prav. Ekonomisti jih še zmeraj težko ovrednotijo, politiki pa jih z neprimernimi odločitvami zlahka zatrejo.

Možnosti za uspeh so v veliki meri pogojene z finančnimi sredstvi, ki jih vedno primanjkuje posledično se projekti izvajajo z iskanjem finančnih sredstev ”na horuk”. V kolikor je projekt širši javnosti zanimiv je financiranje uspešno. V kolikor širša javnost ne razume koncepta inovacije (zaradi zahtevnosti) je bistveno težje iskanje finančnih sredstev.

 

Preberite tudi

Je čas za zajtrk?

Je čas za zajtrk?

Le kdo vžiga to luč?

Le kdo vžiga to luč?

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Naroči se, na prejemanje novic