16 aprila

Z lahkotnostjo…

Novice

0  comments

Večina ljudi  vključno z mano ima omejeno motivacijo. To je tudi eden izmed razlogov, da berem knjige, se izobražujem, načrtujem in pridobivam na spretnostih.

Beseda dovolj dobro je ključna.

Zelo motivirani ljudje se ne zadovoljijo z besedo dovolj dobro. Ta beseda jim ni sprejemljiva. Naloga, projekt, delo mora biti samo ODLIČNO narejeno. Ne potrebujejo discipline in strukture. Občudujemo njihovo navdušenje in napredek.

Kako je pa pri omejeni motivaciji?

Spretnosti so ključne, kar pomeni, da več časa kot posvečamo eni nalogi, več znamo in posledično nam gre lažje od rok. Lažje kot delamo neko delo, bolj nam je všeč in bolj smo zadovoljni s svojim delom in napredkom. Občutimo rezultate. Posledica tega je večja motivacija, da delo opravimo odlično.

Spretni podjetniki in inovatorji vzamejo lahkotnost za izziv in poskušajo na različne načine ustvariti enostavno storitev, katera lahko doprinese odlične rezultate.

Zelo enostaven primer je igranje igric. Otroci so navdušeni. Kje je razlog? Prva igra je zelo zahtevna, ker z rezultatom niso zadovoljni, ponovno preizkusijo in tako se vsakič nadaljuje. Vsakič pridobivajo na novih spretnostih. Posebno navdušenje nastane, ko zmagajo in začnejo igrati težjo igrico.  A je to preizkušnja za šolski sistem? Učitelji poiščite lahkotne pristope in spremljajte napredek. Povezovanje predmetov med sabo….

Enostavnost je bil pogoj, da  sem se pred leti odločila, kateri računovodski program izbrati. Ali je izbira cenovno bolj ugodna? Odgovor je NE. Vendar zaradi enostavne uporabe, delo naredimo prej in lažje spremljamo poslovanje podjetja.

Fibonaccijevo zaporedje še kako velja. V ustreznih pogojih lahko iz majhnega zraste veliko!

 

 

 

Preberite tudi

Je čas za zajtrk?

Je čas za zajtrk?

Le kdo vžiga to luč?

Le kdo vžiga to luč?

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..

Kdaj je pravi čas, če ne zdaj…..
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Naroči se, na prejemanje novic